U bekijkt alle recente artikelen
Op deze pagina vind je de nieuwste artikelen. Bekijk ook onze thema's en lees meer achtergronden, interviews, marktanalyses en columns.
250+ resultaten
Weergave:
Groenten & Fruit; juni in beeld
Wat gebeurt er elke maand in de wereld van Groenten & Fruit? Vandaag is iets belangrijk nieuws of interessant, morgen is het alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog ... Even terugblikken. Deze foto’s zijn de afgelopen weken gepubliceerd in digitale en printuitgaven van Groenten & Fruit, met een korte beschrijving van het betreffende item.
Eerste trekker apk-gekeurd
Vorige week vond bij Jabotech in Nijbroek (Gld.) de eerste apk-keuring plaats. Een Claas Axion 920 is eerste trekker in Nederland die op een apk-rapport staat. De RDW spreekt van een mijlpaal.
Phytophthora snijdt zich een weg naar binnen
Wageningse onderzoekers hebben ontdekt dat Phytophthora-schimmels de plant binnendringen via een gat dat ze tevoren in het oppervlak van de plant hebben gesneden. Dat geeft een mogelijke aanzet voor fysische bestrijding.
‘Sonsation toch te veel water gegeven’
Mark Valentijn in Sint Willebrord plukte op donderdag 24 juni voor de laatste keer in een planting van eind januari met Sonsation. Die wordt zo snel mogelijk vervangen door Elsanta-trayplanten.
Nederlandse tuinbouwtechniek mee in mondiale race
Nederlandse tuinbouwtechniek gaat heel de wereld over. Dat deed het ook tijdens de economische crisis tien jaar geleden én tijdens de coronacrisis. Nu die laatste crisis lijkt teruggedrongen, moet die ‘greenhouse technology sector’, zoals Avag-voorzitter Annie van de Riet het noemt, weer concurreren met andere branches die wel stil vielen. Concurreren om grondstoffen en om personeel.
Prijs tomaten iets beter dan vorig jaar
De virussen voor mens en plant spelen een belangrijke rol in de afzet van tomaten. De consumentenvraag naar tomaten groeit in Europa echter nog steeds. In de afgelopen tien jaar is het totale areaal tomaten toegenomen en verschoven van losse naar trostomaten en (pruim)cherrytomaten.
‘Jetlag-medicijn in planten?’
In 1992 werkte ik een tijdje bij het Botany laboratorium van de universiteit van Californië in Davis. Daar werd min of meer bij toeval ontdekt dat de bladeren van tomatenplanten melatonine bevatten.
Ruim 1.000 hectare meer vollegrondsgroente
Het areaal vollegrondsgroente, inclusief aardbei, is dit jaar ten opzichte van vorig jaar met 1.130 hectare gestegen. Het totale areaal omvat 27.090 hectare.
‘Vroegste bloemkool dit jaar begin juli’
Het is woensdag 23 juni, René Dingemanse is net klaar met het storten van beton voor een verharding. “Je moet wat als het regent”, reageert hij. “En het is nu even rustig met de bloemkool.”
Korte keten niet alleen voor lokale initiatieven
De nulmeting van de korte keten door Wageningen Economic Research bracht deze week een onverwachte hoofdrol voor de glasgroenteteelt aan het licht. Onderzoeker Gabe Venema legt uit wat meerdere van die megatuinders doen tussen de telers met streekproducten en boerderijwinkels.
Fotoreportage
Nieuws
Nieuws
Geluiden
Achtergrond
Achtergrond
Opinie
Nieuws
Geluiden
Achtergrond