Doorgaan naar artikel

Markt: Groentenprijzen getekend door weer

Weekprijzen voor vollegrondsgroente hebben de handtekening van een guur oogstklimaat.

Dat blijkt uit de gepubliceerde weekprijzen door de Belgische veilingen.

Het gaat om daghandelsprijzen, waardoor invloeden uit de Europese oogst ook zichtbaar worden. Zo is bij bloemkool in week 47 een piek zichtbaar. Het lijkt erop dat de vraag uit Engeland na zware regenval die week tot extra vraag in de daghandel heeft geleid in het staartje van het bloemkoolseizoen. De prijzen op de daghandel liepen vooral in België op tot ver boven de twee euro. In Nederland waren de prijzen niet van diezelfde orde overigens.

Redelijke prijzen voor witlof

Voor witlof blijven prijzen redelijk door nog altijd krapte in nieuwe pennen rond de oogst. De middenprijs van € 2 in week 47 in België was ruim € 0,10 minder dan in week 46, maar doorstaat de vergelijkingen met voorgaande jaren (ziet tabel). Deze week liepen witlofprijzen overigens verder af bij de Belgische veilingen.

Prijs spruiten fluctueert

De prijzen voor spruiten van de Belgische veilingen laten zich lastiger vergelijken met Nederlandse daghandelsprijzen. Voor B-spruiten lagen de prijzen in week 47 tijdelijk rond € 1,00 in Venlo. De prijs is deze week teruggezakt naar circa € 0,40. Bij The Greenery was de prijsontwikkeling vlak in deze periode. Op Belgische veilingen lopen prijzen al snel op tot ruim boven de euro voor sommige grotere partijen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin