Doorgaan naar artikel

Witlofprijzen weer boven de euro

Bij gebrek aan andere groenten trok de vraag naar witlof in de afgelopen periode aan. In juni zat de prijs lange tijd boven de € 3 per kilo, inmiddels zit dat weer boven de euro voor de sortering Kort Grof.

Traditioneel is de maand juli geen topmaand als het gaat om de prijsvorming van witlof. Dit jaar is dat niet anders, maar de prijsval is wel een stuk groter vanwege de uitstekende prijzen in mei en juni. Die goede prijsvorming had alles te maken met de krapte aan andere groenten. Daarnaast blijft het feit dat telers met minder wortels het seizoen door moeten zien te komen.

Prijzen Belgische veilingen

Op REO Veiling zat de prijs voor de sortering Kort Grof 33 sinds eind juni rond de euro per kilo. Deze week stijgt de prijs in de loop van de week van € 1,08 naar € 1,67 in het midden van de week. Bij BelOrta zat de prijs begin deze week op € 1,18 per kilo voor de sortering Kort Grof en in het midden van de week op € 1,68. Op 24 juni was dat nog € 3,26, maar sindsdien zat de prijs in een dalende trend. Tussen 8 mei en 26 juni is de prijs niet onder de € 2,50 geweest. Bij REO Veiling liep de prijs van half april tot eind mei geleidelijk op van € 0,82 naar € 3,60.

Witlof in de supermarkt

In de eerste helft van het jaar lag de prijs voor vers witlof in de supermarkten vorig jaar rond gemiddeld € 1,40 per 500 gram. Dit jaar zit die prijs volgens supermarktscanner.nl tussen € 1,60 en € 1,80. Deze week is Dirk voor los witlof de goedkoopste met een prijs van € 2,58 per kilo. Bij de Plus kost dat witlof deze week € 3,10.

Prognose: aanhoudende krapte in het aanbod.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin