Doorgaan naar artikel

Grote brand bij witlofkweker Drunen

De witlofkwekerij van Maatschap Vissers in Drunen is dinsdagavond 9 juli uitgebrand. Het is mogelijk het gevolg van blikseminslag tijdens het noodweer dat vooral zijn sporen naliet in Brabant.

De brand bij de witlofkweker werd om 19.45 gemeld, waarna de brandweer direct opschaalde naar grote brand. De brand woedde in een koelcel, blijkt uit de berichten en is vermoedelijk het gevolg van een blikseminslag. Uit onder andere Cromvoirt, Waalwijk, Rosmalen en Wijk en Aalburg kwamen brandweerlieden helpen.

‘Menige storm doorstaan’

Vissers heeft een relatief kleinschalige kwekerij met een productie van 500.000 kilo per jaar. Het bedrijf is aangesloten bij Oxin Growers. Over het witlofbedrijf schrijft de telersvereniging: ‘Ze telen bewust kleinschalig, vanwege de kostprijs. “In witlof moet je geen gekke dingen doen”, vertelt Ron Vissers. In de loop der tijd zag hij menig witlofteler opkomen en weer ten onder gaan. Maatschap Vissers kiest voor behoedzaamheid en kwaliteit, een koers waarmee ze menige storm hebben doorstaan.’

Teler juist op vakantie

Ron Vissers was zelf op vakantie. Aan regionale media laat hij weten verbijsterd te zijn. “We gaan morgen weer naar huis en dan zien we wel verder. We weten verder ook niks. Het hele jaar door ben je thuis aan het werk en nu zitten we hier en gaat bedrijf in vlammen op. Dat is echt verschrikkelijk balen en daar wil ik het graag bij laten.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin