Doorgaan naar artikel

De maand februari in beeld

Wat gebeurt er elke maand weer in de wereld van Groenten en Fruit? Vandaag is iets belangrijk nieuws of interessant, morgen is het alweer voorbij of naar de achtergrond gedrongen. Gelukkig hebben we de foto’s nog … In deze maandelijks terugkerende rubriek kijken we even terug.

De onderstaande beelden zijn de afgelopen weken gepubliceerd in digitale en printuitgaven van vakblad Groenten & Fruit, met een korte beschrijving van het betreffende item. Via een link is het mogelijk het bij de betreffende foto behorende originele bericht of artikel (digitaal) terug te halen, om het (weer) door te nemen of te bekijken.

De maand februari:

Foto: Lex Salverda

Foto: Lex Salverda

Sluitkool Firma P.Bruin & Zn

Firma P.Bruin & Zn in Heerhugowaard heeft nu opslagcapaciteit voor 6.000 kisten. Daar komt nog opslag voor 4000 kisten bij, vertelt Johan Bruin.

Groenten & Fruit nr. 4

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Delphy-kas

Adviesinstantie Delphy bouwt in Horst een nieuwe onderzoekslocatie voor zachtfruit, voor binnen- en buitenteelten. De officiële opening is op 1 juli aanstaande.

Groenten&Fruit nr. 4

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Robot-spruitkoolplukker

Machinefabrikant Tumoba heeft de eerste robotplukker voor spruitkool in bedrijf. De vierrijer draait bij de gebroeders Herbert in Zeewolde. Als alles lekker loopt, volstaat een man op de machine.

Groenten&Fruit nr. 5

Martin Bolhuis (staand) en Richard Kruijer. - Foto: Lex Salverda

Martin Bolhuis (staand) en Richard Kruijer. – Foto: Lex Salverda

Tuindersbelang

Martin Bolhuis en Richard Kruijer zijn de mannen achter het in sluitkool gespecialiseerde verkoopkantoor ‘Tuindersbelang’. Ze vertellen wat ze ondernemen om het product zo te vermarkten.

Groenten&Fruit nr. 5

De maand februari in beeld


In de sneeuw

Strenge vorst en behoorlijk wat sneeuw. Dan moet je aan de gang om te voorkomen dat je gewas kapot vriest, zoals hier bij Hop in Wagenberg.

Gfactueel 10 februari

De maand februari in beeld


Na de sneeuw

Een week na de sneeuw en vorst was het vijf dagen achtereen warmer dan ooit in februari gemeten. De prei kon de weerschok goed hebben.

Gfactueel 22 februari

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Onderzoek voor klanten

Toeleverancier Klep-Agro in Etten-Leur heeft een eigen klimaatcel voor het doen van proeven. Onderzoeker Glen Laurijsse vertelt.

Groenten&Fruit nr. 5

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Solitaire bestuivers

Honingbijen kruipen bij elkaar, solitaire aardbeien zoeken het liever individueel uit. Deze Einzelgangers zijn goede bestuivers; zelfs zo goed dat ze nuttig kunnen zijn voor ‘moeilijke’ fruitteelten. Bestuivingsimker Mario Coremans haalt deze individualisten uit Zwitserland.

Groenten&Fruit nr. 3

Foto: Harry Stijger

Foto: Harry Stijger

In de puntpaprika

Tijdens het vierde jaar van zijn hbo-opleiding Agrarische Bedrijfskunde in Den Bosch kocht Jim Ton de tuin in Kwintsheul, waar toen hortensia’s werden geteeld. Na zijn afstuderen in 2017 heeft hij nog twee maanden op het bedrijf van zijn vader gewerkt en is toen op zichzelf gegaan in de zoete puntpaprika.

Groenten&Fruit nr. 5

Foto: VidiPhoto

Foto: VidiPhoto

Snoeien

Dik ingepakt snoeit fruitteler Carel Verplak uit Driel in de Betuwe maandag 8 februari zijn perenbomen. Pas als het harder vriest dan 10 graden stopt het snoeiwerk, om de bomen niet te beschadigen.

GFactueel 8 februari

Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

Buis-raillift

Bij Peter Aarts in Asten-Heusden worden de buisrails direct op de juiste onderlinge afstand weggelegd.

Groenten&Fruit nr. 4

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin