Doorgaan naar artikel

Oud-directeur Henk Brinkman overleden

Oud-directeur Henk Brinkman van tuinbouwtoeleverancier Royal Brinkman is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden.

Henk Brinkman was de vierde generatie Brinkmannen aan het hoofd van het Westlandse familiebedrijf dat in 1885 van start ging. Henk Brinkman, zoon van Henk Brinkman senior begon op de afdeling Inkoop. Daarna groeide hij door als directeur international en daarna tot algemeen directeur.

Internationalisering van Royal Brinkman

Henk Brinkman.
Henk Brinkman. – Foto: Royal Brinkman

In zijn periode beleefde Royal Brinkman het 100-jarig bestaan en kreeg het predicaat Koninklijk. Henk Brinkman heeft een grote rol en bijdrage geleverd aan de internationalisering van Royal Brinkman. Zijn zakelijk inzicht en gedrevenheid hebben er onder andere toe geleid dat de vestigingen in Polen en Hongarije zijn opgezet.

Ook stond Henk Brinkman junior aan de wieg van de ontwikkeling van de webshops en heeft hij aan de oorsprong gestaan van het bedrijf AgrobĂ­o. Helaas moest hij al in 2008 terugtreden, nadat hij na een werkreis door ziekte werd geveld. Hij heeft nog wel kunnen meemaken dat begin dit jaar de vijfde generatie tot de directie toetrad: Zijn zoon Bas Brinkman trad per 1 januari toe tot het directieteam van de Royal Brinkman Groep als directeur Techniek.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin