Doorgaan naar artikel

Bedrijf verkoopt appelbomen met voeding uit urn

Loop Biotech ziet kansen in de uitvaartmarkt met verkoop van appelbomen in een snel afbrekende, voeding leverende urn.

Deze urn is gemaakt van schimmels en hennep die de voedingsstoffen leveren als deze wordt begraven. De urn met het as wordt dan in 45 dagen opgenomen in de grond, claimt het bedrijf. Daarmee kan de overledene via de boom herdacht worden. Het bedrijf noemt het ‘een reïncarnatie van mens naar boom’.

De appelbomen worden gekocht van een ‘duurzame kweker’, waarbij het ras een eigen keuze is van de kopers, stelt het bedrijf. Een van de investeerders in het bedrijf is Shawn Harris, de oprichter van het handelsbedrijf Nature’s Pride.

Natuurbegraafplaatsen

Het nieuwe bedrijf Loop Biotech ziet kans voor deze bomen op natuurbegraafplaatsen en biedt deze mogelijkheid aan via Natuurbegraven Nederland, Dela en Monuta. Hoe de appels worden gebruikt van zo’n mogelijk te stichten herdenkingsboomgaard, is niet bekend.

De keuze bestaat uit een appelboom, berkenboom of douglasspar. “We wilden alleen bomen die in Nederland voorkomen, zegt bedenker Bob Hendrikx. De urn kan begraven worden in de tuin of op de (natuur)begraafplaats, of op de schouw worden gezet. Voor de urn is marktonderzoek gedaan. Steeds meer mensen kiezen voor cremeren en het blijkt dat Nederland een van de weinige plekken is waar je een urn in je eigen tuin mag begraven.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin