Doorgaan naar artikel

In memoriam: Peter Koppert (1949-2023)

Peter Koppert is dinsdag 20 juni op 73-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn vader was hij de grondlegger van het gelijknamige familiebedrijf dat biologische gewasbescherming groot maakte.

Peter Koppert overleed dinsdag 20 juni na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd. Hij was tot enkele weken voor zijn overlijden nog nauw betrokken bij Koppert in zijn rol als lid van de Raad van Advies.

Al op jonge leeftijd raakte Peter Koppert betrokken bij het komkommerbedrijf van zijn vader, Jan Koppert. Samen zochten zij naar een alternatief voor de chemische bestrijding van plaaginsecten en vonden een natuurlijke oplossing. Die oplossing zetten de Kopperts niet alleen in op het eigen bedrijf, maar propageerden ze ook bij groentetelers in de buurt.

Spoedig daarna werd zijn vader ziek, waarna Peter het bedrijf voortzette en zich volledig toelegde op de productie en verkoop van biologische gewasbescherming met natuurlijke vijanden. Na het overlijden van zijn vader nam Peter het bedrijf over. Dit deed hij samen met zijn broer Paul Koppert en hun neef Henri Oosthoek. Onder hun leiding groeide Koppert uit tot de pionierende wereldwijde marktleider.

“We zullen Peter herinneren als een visionair en een warme persoonlijkheid”, schrijft het bedrijf in het overlijdensbericht. “Peter liet zien dat een bedrijf ook om de menselijke verbindingen en het creëren van een positieve impact op de wereld gaat. Deze warmte wist hij te verweven in het DNA van ons bedrijf en is iets wat onze medewerkers nog steeds waarderen en koesteren.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin