Glas

Nieuws

RedStar werkt groeiplannen uit met nieuwe CFO

Tomatenbedrijf RedStar gaat samen met de nieuwe financieel directeur (CFO) Peter Kalden de groeiplannen vormgeven.

In zijn nieuwe rol gaat Kalden leidinggeven aan de financiële afdeling en het IT-team. Bovendien ondersteunt hij het ontwikkelen en doorvoeren van de businessstrategie van RedStar. Het tomatenbedrijf werkt aan een nieuwe visie, met ambitieuze groeiplannen, laat de woordvoerder weten. Wat die plannen inhouden, daarover kan RedStar nog niets zeggen. RedStar sloot 2020 af met een resultaat na belastingen van € 3,8 miljoen, bij een omzet van € 115,7 miljoen.

Bedrijfscultuur

Kalden past bij RedStar, stelt topman Henri Lambriex. Onder zijn leiding is RedStar van tomatenteler naar tomatenspecialist ontwikkeld met een bedrijfscultuur waarbij mensen centraal staan. Lambriex: “Peter is een geweldige versterking van ons team. Hij brengt ervaring die wij nodig hebben om onze groeiplannen te realiseren in een zeer dynamische en uitdagende omgeving. Bovendien is Peter een man die past bij het profiel van onze senior leaders. Wij weten dat onze mensen het verschil maken en hebben hem leren kennen als een man met aandacht voor de mens. Wij kijken ernaar uit om samen met hem onze ambitieuze plannen te gaan realiseren.”

Lange carrière bij MediaMarkt

Kalden is zijn loopbaan begonnen bij Media Markt in 1999, toen de eerste winkel in Nederland werd geopend. Hij heeft in die tijd veel ervaring opgebouwd op het gebied van finance en IT. Ook heeft hij veel bijgedragen aan een onderneming die uitgegroeid is tot markleider in Europa, stelt RedStar. In zijn laatste functie bij MediaMarkt was hij financieel verantwoordelijk voor België en Luxemburg.

Resultaten 2021

RedStar schreef in 2020, na een ombuigingsoperatie, weer zwarte cijfers. Die resultaten evenaren was voor dit jaar uitdagend, stelt RedStar-directeur Lambriex. De gascrisis doorbreekt die lijn omhoog. “Toch waren we goed op weg om daarin te slagen. De gascrisis gooide echter roet in onze groeiplannen. We sluiten 2021 goed af, maar ons ambitieniveau ligt zeker hoger.”

Of registreer je om te kunnen reageren.