Doorgaan naar artikel

RedStar sluit ‘goed jaar’ af met zwarte cijfers

Tomatenleverancier RedStar koerst dit jaar af op zwarte cijfers, waarmee het concern een omslag heeft bewerkstelligd.

RedStar-directeur Henri Lambriex noemt het nog te vroeg voor definitieve cijfers, maar het tomatenjaar was tevredenstellend. RedStar zette in op een hoger tomatensegment met het ras Red desire. Dat pakte de markt goed op. De coronacrisis leidde tot meer supermarktvraag, ook bij dit segment.

Ook is de teelt op in totaal 92 hectare in Nederland en Verenigd Koninkrijk dit jaar gezond gebleven. “De focus bij ons heeft uitstekend gewerkt en wij gaan ‘gewoon’ een goed jaar afsluiten.” Hij noemt de resultaatsverbetering het effect van twee jaar hard werken door alle personeelsleden in het bedrijf. “En dankzij onze klanten die ons gesteund hebben en wij hen.”

Bedrijfsstructuur

In het jaarverslag over 2019 werd al voor 2020 de verwachting uitgesproken van verder herstel door aanpassingen in de bedrijfsstructuur onder leiding van Lambriex. Daardoor kunnen bankafspraken worden nagekomen. Vorig jaar verbeterde het resultaat al sterk bij RedStar en werd nog nipt verlies geboekt op een omzet van meer dan € 117 miljoen.

Meerjarenplan

RedStar werkt aan een meerjarenplan tot 2026. Volgens Lambriex is het bedrijf in een afsluitende fase en staat de mens daarin centraal.

Onzeker is nog wel de afloop van een claim op te veel ontvangen GMO-subsidie. RedStar stelt vertrouwen te hebben in de afloop van die zaken.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin