Glas

Nieuws

Westlands corso dit jaar in vorm van fietstocht

Geen varend, maar een fietsend Westlands tuinbouwcorso dit jaar. Waarbij niet de sierobjecten, maar de bezoekers de optocht vormen.

Het Westlandse tuinbouwcorso gaat dit jaar door de coronamaatregelen niet door als varend Corso, maar wel als fietscorso. De ‘optocht’, zoals de letterlijke betekenis van dit Italiaanse leenwoord luidt, neemt in het weekend van 2 tot en met 5 juli niet de vorm aan van versierde corsoboten die langs meer dan een half miljoen bezoekers varen.

Het corsobestuur maakte deze week bekend dat er een fietstocht langs kunstwerken met bloemen, groenten , fruit en planten wordt georganiseerd, aldus corsovoorzitter Rob Baan.

Fietsroute langs versierde objecten

Aan alle deelnemende Westlandse kernen en vaste deelnemers is gevraagd om een met tuinbouwproducten gedecoreerd bouwwerk of mozaïek te maken en op eigen terrein tijdens het Corsoweekend ten toon te stellen. Wie wil, kan dan via een fietsroute de geplaatste kunstvoorwerpen bezichtigen.

Zo wil het corsobestuur met dit fietscorso ook dit jaar toch kleur aan de regio geven en de saamhorigheid in de kernen versterken. Veiligheid staat uiteraard voorop dus zijn er, in samenspraak met de gemeenten, spelregels voor deelnemers en fietsers opgesteld.

Lees verder onder de foto

De aankondiging van het alternatief voor het varend Corso werd gefilmd door SBS6. - foto: Arnaud Roelofsz
De aankondiging van het alternatief voor het varend Corso werd gefilmd door SBS6. - foto: Arnaud Roelofsz

Jeugd warm voor tuinbouw

Een speciale wedstrijd daagt de Westlandse kinderen uit om hun eigen miniatuurboot te ontwerpen. Dat kan door te knutselen, knippen, plakken, naaien, bouwen, mozaïeken, figuurzagen of zelfs met Lego. Enige voorwaarde is dat de boot kan blijven drijven. Voor deze wedstrijd worden kinderopvangorganisaties in de regio benaderd. Een jury zal de bootjes op een centrale plek in Westland beoordelen. De hoofdprijs is een rol in het Kindercorso van 2021.

Lees ook: ‘Geen Varend Corso maar toch nog feestje?’

TV-opnames door SBS6

Deze week zijn er ook opnames gemaakt voor het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6. Daarin is te zien hoe corsovoorzitter Rob Baan en presentator Ivo Putman in een gedecoreerde boot stappen om, na een half uurtje varen, boeketten aan de Westlandse burgemeester Bouke Arends te overhandigen. De burgemeester reikte deze boeketten later die dag als verrassing uit bij een hospice in de gemeente. De uitzending met de corsoreportage is zaterdagmiddag 13 juni te zien.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.