Glas

Nieuws

Horeca piekte in groenteninkoop voor coronacrisis

De horeca en catering lieten vóór de coronacrisis stevige groeicijfers zien in hun groenteninkopen.

In 2019 kochten bedrijven in foodservice 11% meer verse groenten en fruit. De groei is vooral zichtbaar bij verse groente. Dat blijkt uit gegevens van GroentenFruit Huis en Foodstep, een adviesbureau voor foodservicebedrijven. De cijfers staan in het jaarverslag van GroentenFruit Huis.

Gezondheidstrends

Vooral in de restaurantsector was een indrukwekkende groei zichtbaar in 2019. De inkoop van groentemixen steeg met een kwart. Slasalades en tomaten waren de meest ingekochte productgroepen door horeca en catering.

Het groeiende gebruik van groenten in de Nederlandse professionele keukens lijkt het gevolg van gezondheidstrends als Dutch Cuisine. De menukeuze van restaurants draait om een grotere rol voor groente en minder vlees.

De groei van de inkoop van verse groenten bij groothandels in 2019 volgde op een groei van het ingekochte volume in 2018 van circa 6%. Door de coronacrisis is de omzet in horeca en catering fors teruggelopen, maar inkoopcijfers daarover ontbreken.

Lees ook: Corona zorgt voor onzekerheid bij horecatelers

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.