Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Sluitkool

'Vanaf 10 maart, als dat lukt. Beter wachten dan martelen'

‘Vanaf 10 maart, als dat lukt. Beter wachten dan martelen’

“We zijn nu bezig met kool klaar maken, vertelde Martin Bolhuis in Wieringerwerf op 8 februari. “6 dagen per week voor de snijderij. We zijn nu met drie personen bezig, met een kachel erbij lukt dat wel.“ De kool, in alle maten, gaat weg voor vaste prijzen. “We leveren niet aan de handel, behalve als er kool over is. Dat is de laatste 2 jaar niet meer voorgekomen.” De laagste temperatuur die hij tot op dat moment had gemeten was minus 19 graden Celsius. Trammelant heeft dat nog niet gegeven. “Behalve dat het starten van motoren wat meer moeite kost. Ik sprak toevallig een koelinstallateur, die vertelde me dat het niet overal probleemloos ging. Het schijnt dat als een koelinstallatie even stil heeft gestaan, er koelmiddel naar de condensor kan worden gedrukt, die dan niet meer weg kan. Dat is dan niet even snel opgelost.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers