Doorgaan naar artikel

‘Goeie zet AH’ zegt Hartman Sexbierum

AH-teler Hartman in Sexbierum ontving op 2de Paasdag op één dag 3000 bezoekers vanwege de Boeren lentefeesten. En heus niet ten koste van Kom in de kas, komend weekeinde.

“Een goeie zet van AH om naar die 2de Paasdag te gaan”, vond Jeroen Hartman. Vorige week blogde ik dat het vast en zeker twee weekenden achter elkaar feest kan zijn in de kassen. En het ziet er naar uit dat dat helemaal gaat lukken: Kom in de Kas gaat komend weekeinde voluit profiteren van het eerste milde voorjaarsweekeinde!

Kom in de Kas trapt af

Vandaag trapte Kom in de Kas alvast af, met ‘Bamboo Bill’ en een hoop kinderen in een tropische plantenkas. Komend weekend komen de mensen ongetwijfeld weer met zijn 200 duizenden naar van die mooie tuinbouwdorpen als Kwintsheul, Kudelstaart en Koningslust.

Twittervraag

Via twitter zette zojuist Carolien Valstar (getrouwd met twitteraar ‘Groene_Paprika’) nog vraagtekens bij onze poll, die gaat over de vermeende concurrentie tussen de AH open dagen en Kom in de Kas (zie onze homepage). Hoe komen de stemmers op een voorkeur voor augustus? Terwijl er nu zoveel fris groen is te zien in de kassen?! Ja, Carolien, maar nog niet op de velden van de vollegrondsgroentetelers en in de boomgaarden van de fruittelers. Die waren misschien toch iets blijer met de AH open dagen in augustus.

Jaarrond open dag

Wat maar weer bewijst: het zou eigenlijk jaarrond open dag in de tuinbouw kunnen en misschien wel moeten zijn. Kom in de Kas had in het verleden nog wel dergelijke ambities. Maar het moet natuurlijk allemaal wel uit kunnen. Een keer per jaar een leger aan vrijwilligers optrommelen is al een hele opgave.

Dat het hier en daar toch kan, dat bewijst bijvoorbeeld Petra Barendse. Als drijvende kracht achter bezoekagriport.nl haalt ze de hele wereld naar binnen. En zo zijn er stiekemweg nog heel wat voorbeelden van telers en vooral telersvrouwen die wekelijks of vaker groepen rondleiden over hun groente- of fruitbedrijf. Concurreren doet dat niet en of het nou voorjaar is of najaar of hoog zomer, voor een nieuwsgierige burger is er bij een tuinder altijd wel wat te beleven.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin