Doorgaan naar artikel

Kom in de Kas kleurt Valentijnsdag groen

Vandaag wordt de wereld overspoeld met de rode hartjes die horen bij Valentijnsdag. En met bloemen die deels in Nederlandse kassen geteeld worden. Een mooie dag dus om het thema van Kom in de Kas 2023 bekend te maken: Groene Liefde.

‘Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker, voor de producten uit de kas en nog veel meer’, aldus het persbericht. Op 1 en 2 april gaan de kasdeuren weer open in 19 regio’s. Voor een ouderwetse editie van dat onvolprezen publieksevenement, na twee door corona afgelaste edities en één door corona nog tamelijk ingeperkte editie. De meer uitgebreide versies van het nieuwe motto: “Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt” en “Je bent nog maar een paar kilometer van jouw Groene Liefde verwijderd”.

Groene vingers en een groen hart

Want dat is dan nog wellicht een les die de Nederlander van tijdens in die coronajaren is bijgebleven: we konden nog wél naar de tuinders in de buurt en naar hun gezonde boerderijwinkeltjes vol supervers spul. Het is ook net alsof Dolf Jansen de campagne voor Kom in de Kas heeft afgetrapt. Lees er alweer de tweede column die hij zaterdag publiceerde in Trouw over zijn eigen ‘Kom in de Kas-driedaagse, als speciale gast van EatThis. Over de tuinders als mensen met groene vingers én een groen hart.

Circulair telen en groen werken

Of het in dat eerste weekend van april weer toe zal gaan naar een half miljoen bezoekers, dat is misschien nog wat veel gevraagd. Maar een stukje groene liefde voor de kas als plek waar wel degelijk ook circulair geteeld kan worden, dat is ook van waarde als er ‘maar’ 100 of 200.000 mensen zouden komen. Een plek ook waar het én waar het best mooi werken is. In samenwerking met Kasgroeit wordt er in een aantal regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Bezoekers die hun Groene Liefde in de kas hebben ontdekt kunnen zo gelijk informatie inwinnen en in gesprek gaan over de mogelijkheden om dagelijks met hun Groene Liefde aan de slag te gaan.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas presenteert de glastuinbouw aan het grote publiek als een toekomstgerichte en professionele sector. Een sector die op een verantwoorde wijze onderneemt, van belang is voor de maatschappij, én waar toekomst is voor mensen om in te werken. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin