Vollegrond

Nieuws

Markt: Aspergeprijzen houden nog steeds goed stand

Dinsdag 20 april zakte de prijs voor de sortering AA X-Wit voor het eerst dit seizoen onder de € 8. Met weer een koude week voor de boeg ziet de markt er prijstechnisch nog steeds goed uit.

Als aspergetelers op dit moment iets te klagen hebben, dan is het over de tot nu toe wat tegenvallende productie vanuit de onverwarmde minitunnels en vanuit de vollegrond. Daar staan wel mooie klokprijzen en een goede vraag vanuit de retail en rechtstreeks door de consument tegenover. Tot op heden verloopt het seizoen dan ook naar wens en zijn de vooruitzichten zeer positief. Het seizoen van de kasasperges zit er naar volle tevredenheid op.

ZON en The Greenery

Tot vandaag werd op 8 april met € 8 per kilo bij ZON fruit & vegtables de laagste prijs voor de sortering AA X-Wit betaald. Dinsdag 20 april zakt de prijs voor het eerst 20 cent onder die € 8. Bij The Greenery zakte de prijs op 13 april voor het eerst incidenteel onder die grens, met een prijs van € 7,85. Op 15 april piekte de prijs bij The Geenery op € 11,20 om vervolgens geleidelijk te dalen tot de prijs van vandaag van opnieuw € 7,85.

Stagnerende aanvoer

In de week voor Pasen steeg de aanvoer bij ZON fruit & vegetables over alle sorteringen witte asperges naar bijna 93 ton. In de week na Pasen zette de stijging in de aanvoer door tot bijna 103 ton. Het einde van het glasseizoen en de nog tegenvallende producties van ‘buiten’ komen ook terug in de wat stagnerende aanvoer in de week van 12 april. Die komt uit op ruim 88 ton.

Weinig verandering

Gezien de weersvoorspellingen voor de rest van de week zal er op de korte termijn weinig veranderen in de huidige marktsituatie. Misschien dat het vooruitzicht dat de terrassen per 28 april op beperkte schaal open mogen de vraag op de wat langere termijn in de benen kan houden.

Asperge in de supermarkt

Bij Albert Heijn zijn de asperges in een verpakking van 500 gram deze week in de aanbieding voor € 5,99 (€ 11,98 per kilo). Dat is een euro per 500 gram minder dan voor de actieweek. Bij Jumbo zit de prijs onveranderd op € 6,99 voor 500 gram (€ 13,98 per kilo). De Plus is volgens supermarktscanner.nl met de prijs iets gezakt, van eerder € 9,99 voor een bussel van 500 gram naar deze week € 7,98 (€ 15,96 per kilo). Bij de regionale supermarkt Jan Linders zakte de prijs deze week van eerder € 15,98 per kilo naar € 13,98.

Progonose: Aanhoudend gunstige marktvooruitzichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.