Doorgaan naar artikel

Aanvoer asperge piekt deze week

Heel even zakten de prijzen voor de aspergesortering AA Extra Wit onder de €5. Dat was begin deze week toen de dagaanvoer op de Nederlandse veilingen piekte. Hoewel de aanvoer deze week, week 16, geleidelijk daalt, is het tot nu toe wel die met de meeste aanvoer.

In de week na Pasen zat bij ZON de prijs voor de sortering AA Extra Wit rond de € 9 per kilo. Vorige week zakte de prijs geleidelijk verder tot € 5,76. Aan het begin van deze week kwam met € 4,38 de prijs voor het eerst onder de grens van €5 uit. Deze week zit de prijs weer in de lift; in het midden van de week werd € 5,83 betaald.

The Greenery

Bij The Greenery zaten de prijzen voor de sortering AA X-Wit in de week na Pasen tussen € 9,60 en € 8,50 per kilo. Vorige week zakte de prijs geleidelijk van € 8,05 naar € 5,65. Ook bij The Greenery zakte de prijs maandag 15 april met € 4,45 onder de €5. In het midden van de week werd € 6,85 betaald.

Bij The Greenery valt op dat vanaf midden vorige week de aanvoer aan Grof II-1 de boventoon voert. De prijs van die sortering zakte vorige week van € 5,15 naar € 1,60. Deze week stijgt die prijs van € 1,45 naar € 1,95.

Aanvoer asperges

In de week voor Pasen werd bij ZON 49 ton asperge aangevoerd. In de week na Pasen zat de aanvoer op 38,9 ton. Vorige week liep de aanvoer op tot 69,2 ton. Deze week start met een topaanvoer van zo’n 37,5 ton. In het midden van de week is dat ruim gehalveerd tot bijna 17 ton. Hoewel die in de loop van deze week daalt, is deze week degene met de grootste aanvoer.

In de week voor Pasen zat de aanvoer bij The Greenery op 24,5 ton. In de week na Pasen zakte dat licht tot 21,9 ton. Vorige week verdubbelde de aanvoer ruim tot 47,6 ton. Ook bij The Greenery was maandag de dag met tot op heden de meeste aanvoer van 13,7 ton. Deze week zakt de dag-aanvoer geleidelijk.

Asperge in de supermarkt

Deze week heeft Albert Heijn asperge in de aanbieding voor € 9,98 per kilo. Desondanks is Jumbo goedkoper met een prijs van € 8,99. Plus rekent volgens supermarktscanner.nl deze week € 13,98.

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin