Wat schrijven andere media over asperge? Ook al wil het buiten nog niet echt lente worden, het aspergenieuws is toch al niet te stuiten zo sappig.
Zingende asperges
De Libelle bestaat dit jaar 90 jaar. Als groentegek ben ik dan benieuwd naar hoe (en of) hét Nederlandse damesblad voor de oorlog al schreef over het nieuwe aspergeseizoen. Dit jaar in elk geval weinig wereldschokkends: nu en tot en met 24 juni kopen, handig als ze allemaal even dik zijn zodat de kooktijd voor elke asperge klopt en wrijf ze tegen elkaar aan om te horen of ze vers zijn. Want dan zingen ze.
Zwevende asperges
In Misset Horeca gaat het laatste bericht met asperges over het menu dat chef-kok Angelique Schmeinck in haar luchtballon serveert. Er kunnen veertien gasten mee in de luchtballon die ook als als heteluchtoven werkt. De vliegende chef bereidt in de ballon onder meer wilde zeebaars met asperges. Nog wel even een dikke jas mee.
Doodgewone asperges
Het zou heel gek zijn als HelloFresh deze week géén asperges in de box zou doen. De klanten van deze grootste maaltijddozenleverancier houdt het daarbij overigens wel erg traditioneel. Je krijgt de asperges doodgewoon in combinatie met ham ei. Maar ho, wacht! HelloFresh laat weten dat ze wel degelijk ook buiten de gebaande paden koken. Zoals bijvoorbeeld hun quiche met witte asperges en gruyère, verse tijm en bieslook en de aspergesoep met spekjes, dragon, room en croutons.
Gefrituurde asperges
Nee, dan de toeren die Delicious Magazine – naar eigen zeggen foodmagazine nummer 1 van Nederland – met het witte goud uithaalt. Onder het motto ‘Tja, bijna alles wat je paneert en frituurt is lekker’ moet ook de koningin der groenten eraan geloven: gefrituurde asperges met kruidensla. Wel eerst even koken.
Lelijke asperges
Dat frituren zullen sommigen als culinaire heiligschennis zien. Wat dan te denken van de verspil-me-niet asperges waarmee de Lidl nu reclame maakt op tv en in de kranten? Voor €3,99 per 750 gram weet je dan in elk geval zeker dat ze níét recht zijn, níét spierwit en de gebroken exemplaren zijn vermoedelijk minstens net zo veel onderkantjes als kopjes. Maar wie weet zíngen ze toch nog.