Home

Nieuws

Rob Baan heeft grootse plannen met Varend Corso

Het 22ste Varend Corso vaart door het Westland. Met een van de trouwste deelnemers nu als voorzitter: Rob Baan.

De nieuwe Westlandse burgemeester Bouke Arends opende vrijdag 2 augustus het 22ste Varend Corso, dat dit weekend door het Westland, Midden-Delfland en Delft vaart. Het corso behoort tot de top 10 van alle evenementen in ons land en is het grootste in de regio. Jaarlijks zien ruim 500.000 mensen de stoet van kleurrijk versierde boten voorbijtrekken.

Rob Baan op corsoboot Jong Geleerd: “Maar 5% van de kinderen heeft een moestuintje voor de teelt van verse en gezonde groente.” - Foto's: Harry Stijger
Rob Baan op corsoboot Jong Geleerd: “Maar 5% van de kinderen heeft een moestuintje voor de teelt van verse en gezonde groente.” - Foto's: Harry Stijger

‘Be good and tell it’

Voor de nieuwe bestuursvoorzitter van het Varend Corso Rob Baan, directeur van Koppert Cress, is het corso van groot belang. Hij was 3 jaar ambassadeur van het corso en al jaren een enthousiaste deelnemer. “Westland is een uniek centrum van de tuinbouw met het World Horti Center, Kom in de Kas en het Varend Corso. Daarmee kun je het Westland op de kaart zetten. Wat me dan verbaast is dat we niet vertellen hoe goed we zijn. We beseffen dat onvoldoende, dus Be good and tell it! De tuinbouw is niet alleen belangrijk als producent en leverancier van gezonde producten, maar ook voor installateurs, distribiteurs en transporteurs.”

Rob Baan op het Varend Corso 2015, samen met culinair kompaan Rudolph van Veen. ]
Rob Baan op het Varend Corso 2015, samen met culinair kompaan Rudolph van Veen. ]

Meer walactiviteiten

Baan wil heeft grootse plannen met het Varend Corso. Zo wil hij bijvoorbeeld meer walfestiviteiten en -activiteiten voor meer interactie met het bezoekend publiek. Ook vanuit Gemeente Den Haag is er belangstelling voor het groente- en bloemencorso. Dit jaar vaart de corsostoet er nog niet doorheen, maar dat zal de komende jaren wel veranderen. De Westlanddag op zaterdag blijft dan wel gehandhaafd.


 • Voorzitter Baan op Varend Corso 2017, toen al officieel 'ambassadeur'.

  Voorzitter Baan op Varend Corso 2017, toen al officieel 'ambassadeur'.

 • Corsokampioen Baan vorig jaar op zijn corsoboot.

  Corsokampioen Baan vorig jaar op zijn corsoboot.

 • Druk, maar toch weer op het Varend Corso in 2011,

  Druk, maar toch weer op het Varend Corso in 2011,

 • Een jonge Baan bijna niet herkenbaar op het Varend Corso in 2006.

  Een jonge Baan bijna niet herkenbaar op het Varend Corso in 2006.

Ongekende productie

Voor burgemeester Bouke Arends is het woord WOW van het thema een uitroep van verbazing, ver- en bewondering en enthousiasme. “Ik ben verbaasd over wat hier in het Westland allemaal gebeurt, verwonderd over wat er op dit kleine stukje grond allemaal wordt gepresteerd. Bewondering heb ik voor de ongekende productie en enthousiast ben ik over de samenwerking en saamhorigheid. Het Varend Corso is een fraai staaltje marketing en een uithangbord voor het Westland.” Arends noemt het Westland vanwege zijn kennis de Silicon Valley van de kassen- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.