Home

Nieuws

Agro Care koopt Van Oers uit

Tomatenbedrijf Agro Care heeft aandelen van Van Oers United overgenomen in teeltlocatie in Marokko.

In het Westen van Marokko worden op 19 hectare de Tombons-snoeptomaatjes geteeld. Handel- en teeltbedrijf Van Oers United had 50% van de aandelen in de locatie, die voorheen onder Kesgro viel. Sinds de fusie met Agro Care opereert de locatie in Marokko echter onder de naam Agro Care.

Commerciële relatie met Van Oers intact

De transactie betekent niet dat de operationele commerciële samenwerking met Van Oers is gewijzigd, vertelt Agro Care-directeur en aandeelhouder Kees van Veen. De overname van de aandelen gebeurde op initiatief van het gefuseerde teeltbedrijf, dat ook al tot een uitbreiding van de locatie in Tunesië besloot.

Van Oers United is actief in de teelt van verschillende soorten vollegrondsgroente en paprika in Marokko. Deze worden direct geleverd aan supermarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.