Doorgaan naar artikel

Stolze neemt Elektravon Tuinbouw over

Tuinbouwtechniekbedrijf Elektravon Tuinbouw gaat verder onder de vleugels van Stolze Installatietechniek.

Op 1 april zijn alle medewerkers en bedrijfsactiviteiten van Elektravon Tuinbouw, inclusief de lopende projecten en voorraden, overgedragen aan Stolze. Dat volgt op een overname. Stolze is onderdeel van GreenV, een groep tuinbouwtechniekbedrijven in Nederland, eigendom van investeringsgroep HAL Investment (voortkomend uit de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaartmaatschappij (N.A.S.M.). De overname markeert een belangrijke stap in de (internationale) groei van Stolze en versterkt de positie als marktleider in de tuinbouwinstallatietechniek, schrijft het bedrijf.

Elektravon en Haket

Elektravon Tuinbouw was onderdeel van Elektravon en werd in 2019 nog overgenomen door De Groot Installatiegroep. Dit bedrijf heeft vooral focus op utiliteitsbouw en stoot de tuinbouwtak weer af aan Stolze. Elektravon Tuinbouw ontstond uit Elektravon en Haket, dat zich richt op totaalpakket met onder andere elektrotechniek, watertechniek, groeilicht, scherminstallaties. Het bedrijf is geautoriseerd dealer van Hoogendoorn automatisering.

Op 1 april zijn alle medewerkers en bedrijfsactiviteiten van Elektravon Tuinbouw overgedragen aan Stolze. Daar zit voor Stolze veel waarde van de overname. “We zijn verheugd om de medewerkers van Elektravon Tuinbouw te verwelkomen bij Stolze. Met deze overname krijgen we er in één keer een groep bekwame en ervaren collega’s bij. Het is een directe versterking van onze organisatie, een verbreding van het aanbod van producten en diensten voor onze klanten en een investering in onze toekomst,” stelt directeur Hendrik Jan Brandenberg van Stolze. Een toelichting op de overname en de omvang van de tuinbouwtak van Elektravon was niet mogelijk vrijdag 5 april.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin