Home

Nieuws

Boeregoed nu ook in Westlandse kas-asperges

Dit weekend heeft BoereGoed de eerste Westlandse kasasperges van dit seizoen overhandigd aan Sjaak aan der Tak, burgemeester van de gemeente Westland, en Arnoud Rodenburg, burgemeester van de gemeente Midden Delfland. Het ´Westlandse Goud´ komt uit de Aspergekas aan de Westgaag in Maasland.

Vorige week is met het oogsten van de regionale kasasperges begonnen en dat zal naar verwachting 6 tot 8 weken doorgaan. Zes dagen per week gaat een ploeg door de Aspergekas heen om asperges te steken. Deze worden direct in koud water gelegd en gekoeld naar de sorteerlocatie gebracht, waar ze gewassen en gesorteerd worden.

Via het netwerk van BoereGoed zijn de AA-kwaliteit kasasperges beschikbaar voor de horeca. De consumenten kunnen de Westlandse asperges in de regionale FarmShops kopen, waar vers geteelde producten van lokale producenten te koop zijn.

Burgemeester Rodenburg heeft de asperges tijdens de opening van de BoereGoed Farm I See in Schipluiden in ontvangst genomen. In de FarmShop bij Tuincentrum de Carlton in ´s-Gravenzande kreeg burgemeester Van der Tak de asperges uit handen van Marja van den Berg van BoereGoed aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.