Home

Nieuws laatste update:14 jan 2015

'Stormschade kassen substantieel'

De storm die afgelopen weekeinde over Nederland trok, heeft bij Interpolis voor circa 40 schademeldingen bij kassen geleid. Door de aanhoudende storm was het lastig kassen snel te dichten.

Interpolis is bezig de schade in kaart te brengen. Uit de glastuinbouwsector kwamen vooral meldingen binnen over kapotte ruiten en gescheurd schermdoek. Duidelijk is al wel dat het niet om schades aan constructies gaat. Daarvoor zijn windstoten nodig en de storm was de laatste dagen constant, steeds windkracht 7 of 8. "Het gaat misschien om beperkte glasschade voor bedrijven, maar soms was het lastig om in de storm het kasdek te dichten. Bij jong gewas kan de schade dan oplopen. We zijn het aan inventariseren. We vinden deze schade wel substantieel."

Gezien het aanhoudende stormachtige weer zal dit aantal naar verwachting oplopen, verwacht de verzekeraar. Donderdag wordt opnieuw storm verwacht. De meeste meldingen kwamen uit de regio Zuid-Holland en Brabant. In de landbouwsector, waaronder veehouderij, gingen de meldingen vooral over schade aan daken en deuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.