Doorgaan naar artikel

Minister Schouten wil overleg over GMO

Minister Carola Schouten wil met telersverenigingen in overleg over de Nederlandse uitvoering van de Europese subsidieregeling GMO.

Dat zegt het ministerie in een reactie op het beperkte aantal aanvragen voor 2019. In november werd duidelijk dat slechts 5 Nederlandse telersverenigingen voor € 21 miljoen Europese GMO-subsidie hebben aangevraagd voor 2019. Dat betekent dat een meerderheid van de telersverenigingen niet meer meedoet.

Recent kondigde ZON aan helemaal te stoppen met de regeling, nam FruitMasters een pauzejaar en besloten telers van Veiling Zundert lid te worden van de Belgische veiling Hoogstraten om zo van de Vlaamse uitvoering van GMO te profiteren.

Aanpassingen uitvoering

Het ministerie poogde afgelopen zomer met aanpassingen de Nederlandse uitvoering aantrekkelijker te maken. Dat lijkt onvoldoende effect te hebben. Het ministerie laat weten dat minister Carola Schouten zelf ‘in gesprek gaat met de partijen over de mogelijkheden onder de GMO’.

Of de komende gesprekken tot een nieuwe aanpassing van de GMO-regeling zullen leiden is niet duidelijk, volgens de woordvoerder. “Ik kan alleen zeggen dat de minister zich goed wil laten informeren en diverse gesprekken zal gaan voeren.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin