Fruit

Nieuws

Overstap telers Zundert naar Hoogstraten

Alle telers van CLTV Zundert zijn op 1 december overgestapt naar een rechtstreeks lidmaatschap met Coöperatie Hoogstraten.

De actie is het gevolg van vergeefse pogingen van CLTV Zundert om een werkbaar en lonend Operationeel Plan betreffende GMO in te dienen bij de Nederlandse overheid.

De intekening volgde na een verzoek hiertoe van het bestuur van CLTV, hiervan hebben alle telers van wie het lidmaatschap in 2019 bij CLTV Zundert zou doorlopen, gebruik gemaakt. Meer dan 95% van de overstappers zijn aardbeitelers. Volgens directeur Erik Bastiaensen van CLTV Zundert betekent de nieuwe situatie dat het kostenniveau voor de telers uiteindelijk op hetzelfde niveau zal blijven als voorheen, en op een gelijk niveau met de andere collega’s bij Coöperatie Hoogstraten.

Of registreer je om te kunnen reageren.