Glas

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Steun voor nieuwbouw kassen Mexico

Het Mexicaanse ministerie van landbouw Sagarpa belooft steun aan telers die kassen willen bouwen.

De maatregel maakt onderscheid tussen welk type overkapping wordt gekozen. Zo kunnen telers die kassen willen bouwen in relatief arme staten in totaal 80 procent van de initiële kosten vergoed krijgen. In andere gebieden ligt dat steunpercentage op 45 procent. Het gaat daarbij om projecten met minder dan 5 hectare. Naast deze kosten heeft het ministerie ondersteuning als training voor productie, naoogstbehandeling en marketing, maar ook distributie en marktonderzoek. Mexico wil dat de snel gegroeide kasproductie diversificeert.

De waarde van de Mexicaanse glasopstand is circa 2,6 miljard dollar, blijkt een rapport van het Mexicaanse ministerie van economische zaken. De kassen geven werk aan 160.000 Mexicanen. De Mexiaanse staat Sinaloa is de grootste producent met een 22 procent van het Mexicaanse areaal, gevolgd door Baja California (14 procent) en Baja California Sur (12 procent). Het belangrijkste product is tomaat (70 procent), paprika volgt op 16 procent komkommer met 10 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.