Nieuws

Acties FNV bij groentenverwerkers van de baan

0 480 Algemeen

Met een onderhandelingsresultaat tussen FNV Bondgenoten en werkgevers in de groente- en fruitverwerkende branches voor een cao voor twee jaar zijn acties van de baan.
001_boerderij-image-1063114.jpeg

Half augustus waarschuwde FNV Bondgenoten dat acties zouden volgen als werkgevers niet snel aan de onderhandelingstafel  verschenen. De bond flyerde bij Vezet, gesneden groenteleverancier van Albert Heijn en bij HAK in Giessen.  FNV Bondgenoten is nu toch met de werkgevers in de groente- en fruitverwerkende industrie tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao gekomen. Daarbij is een loonbod van minimaal 2 keer 2 procent structureel op jaarbasis afgesproken. Het eerdere bod van 1 procent per juli 2012 en 1,75 procent per juli 2013 is daarmee verhoogd. Volgens FNV lag dit bod onder de verwachte inflatie-ontwikkeling. Ook wordt de eindejaarsuitkering licht verhoogd, blijkt uit het gepubliceerde akkoord.

door Jeroen Verheul

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.