Doorgaan naar artikel

Lento.eu werkt aan fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten in Nederland

Afbeelding
Lento.eu

Easy living

Je kunt er niet omheen. Arbeidsmigranten zijn in ons land van onschatbare waarde. Met name in cruciale sectoren als de tuinbouw. Echter blijft fatsoenlijke huisvesting een enorm probleem. Lento.eu biedt nu een oplossing.

In de schijnwerpers van de groente- en fruitsector schuilt een onmisbare, maar vaak over het hoofd geziene component: arbeidsmigranten. Deze onzichtbare krachten, afkomstig uit verschillende delen van de Europa, zijn essentieel voor het planten, verzorgen, oogsten en verpakken van de gewassen die dagelijks onze tafels sieren. Echter, ondanks hun essentiële rol blijft fatsoenlijke huisvesting een enorm groot probleem. Gelukkig biedt Lento.eu nu een oplossing.

De onmisbare rol van arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten zijn de ruggengraat van de groente- en fruitsector. Van zonsopgang tot zonsondergang zetten ze zich in op de velden en in de kassen. Waarbij ze vaardigheden en arbeid leveren die vaak niet gemakkelijk vervangbaar zijn. Tegenover toewijding en arbeid van dit niveau zou op zijn minst fatsoenlijke huisvesting moeten staan. Maar helaas worden veel arbeidsmigranten geconfronteerd met erbarmelijke leefomstandigheden. In sommige gevallen worden ze gedwongen om te wonen in overvolle en vaak onhygiënische woonruimtes, waar basisvoorzieningen zoals sanitaire voorzieningen en verwarming ontbreken.

Eenvoudige en eerlijke arbeids- en huurcontracten

Lento.eu streeft ernaar het aanbod in woonvoorzieningen voor arbeidsmigranten te verbeteren. En hun positie te versterken door een einde te maken aan ingewikkelde contractuele structuren. Via Lento.eu kunnen arbeidsmigranten eenvoudig hoogwaardige woonruimte vinden die voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Het proces is vergelijkbaar met het boeken van een vakantie, gericht op een comfortabele en fatsoenlijke huisvesting in Nederland.

Eerlijk systeem en meertalige ondersteuning

Hoe? Lento.eu maakt het contracteerproces eenvoudiger en eerlijker. Standaardcontracten scheiden arbeids- en huurcontracten, waardoor beëindiging van werk niet automatisch leidt tot gedwongen vertrek uit de woning. Dit resulteert in een rechtvaardiger en eerlijker systeem voor arbeidsmigranten.

Daarnaast begrijpt Lento.eu het belang van meertaligheid en biedt ondersteuning in diverse talen, waaronder Engels, Pools, Bulgaars, Roemeens en Nederlands. Contracten worden opgesteld in de moedertaal van de medewerker. Waardoor werken in Nederland aantrekkelijker wordt. En dat is fijn, gezien de krapte op de arbeidsmarkt.

Naleving van essentiƫle regels en wetgeving

Fatsoenlijke woonruimte bieden die voldoet aan geldende normen en regelgeving. Dat is waar Lento werkgevers in de groente- en fruitbouw en aanverwante sectoren in ondersteunt. Met als resultaat een verbetering van de naleving van essentiële regels en wetgeving. Zoals het advies Roemer, de wet goed verhuurderschap en het wetsvoorstel ‘verplichte certificering’ voor uitzendbureaus.

Bijkomend voordeel is dat door het het naleven van complexe huurwetgeving te vereenvoudigen, Lento.eu tegelijkertijd ook bijdraagt aan een efficiënter gebruik van de woningvoorraad. Leegstaande woningen komen hierdoor sneller beschikbaar voor verhuur, wat het probleem rondom woningtekort tegengaat.

‘Easy Living’ en een transparante woningmarkt

Lento.eu wil ‘Easy Living’ mogelijk maken voor elke arbeidsmigrant in Nederland. Ze zetten zich in om de huurmarkt transparanter te maken voor arbeidsmigranten en hun leefomstandigheden te verbeteren. Ontdek het op Lento.eu!

Lento.eu is het huisvestingsplatform voor internationale medewerkers waar wooncontracten los staan van werkcontracten. Wij verbinden internationale medewerkers, werkgevers en woningaanbieders. Op Lento.eu vind je informatie voor arbeidsmigranten en zie je alles van je nieuwe woonruimte voordat je het wooncontract ondertekent. Je kunt erop vertrouwen dat je goede, veilige en kwalitatieve woonruimte huurt met een eerlijk contract: easy living. Lees hier meer informatie over huisvesting arbeidsmigranten.

Meer over Lento.eu

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin