Doorgaan naar artikel

Van Onselen Aubergines versterkt Purple Pride

Aubergineoogst bij een van de telers van Purple Pride. - Foto: Peter Roek

Aubergineoogst bij een van de telers van Purple Pride. - Foto: Peter Roek

Auberginebedrijf Van Onselen in ‘s-Gravenzande maakt eind dit jaar de overtap van Oxin Growers naar Growers United.

Dat maakt Purple Pride bekend. Purple Pride is het auberginemerk van Growers United. Met 55 hectare zijn de auberginetelers van Purple Pride nu al goed voor iets meer dan de helft van de Nederlandse aubergineproductie.

De overstap van het Westlandse familiebedrijf van Arjan en Martijn van Onselen voegt nog eens 17 hectare toe aan dat areaal. Aansluiting bij een van de grootste auberginepartijen in Noordwest-Europa en bij een groep gelijkgestemde familiebedrijven zijn de belangrijkste redenen voor de overstap. Arjan van Onselen benadrukt wel dat ze 22 jaar lang naar tevredenheid lid zijn geweest van Oxin.

Versnippering afzet tegengaan

Arjan van Onselen: “Maar het is ook van belang dat we de afzet van aubergines bundelen. Op een areaal van net wat meer dan 100 hectare hebben we in Nederland nog steeds tien of elf aanbieders.”

Bundeling promotie en marketing

De krachtenbundeling en groei van Purple Pride kan ook weer een boost geven aan de promotie van aubergines. Growers United heeft daar een sterk marketing- en salesteam op zitten, dat de aubergine op het boodschappenlijstje van elke Nederlander wil krijgen. En ook in omliggende landen zoals Duitsland en Engeland actief is. “Daar zien we echt meerwaarde”, aldus Van Onselen.

Het bedrijf in ‘s-Gravenzande heeft de laatste jaren extra bekendheid verworven in Nederland en Engeland door medewerker en topdarter Dirk van Duijvenbode. Met zijn bijnaam Aubergenius is de boomlange Westlandse darter een opvallende verschijning in de media.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin