Doorgaan naar artikel

Campagne moet aubergines aantrekkelijker maken

De ‘Lekker Eigenwijs’ campagne probeert meer aubergine op de Nederlandse borden te krijgen.

Recent onderzoek toont aan dat consumenten te weinig kennis hebben over de bereiding van aubergine. Deze vruchtgroente is niet ‘top of mind’. Slechts 28% van de Nederlanders eet minimaal een keer per jaar aubergine. Van negentien verschillende groenten staat de aubergine op de één na laatste plaats qua keuze om te consumeren.

Consumptie aubergines verhogen

Het samenwerkingsverband van Nederlandse auberginetelers A8 wil hier verandering in brengen. Daarom lanceren zij deze week landelijk de multimediale ‘Lekker Eigenwijs’ campagne, om hiermee de aubergine meer op de Nederlandse borden te krijgen.

Het is een groente die je even moet leren kennen

Voordat de campagne live ging, is er onderzoek uitgevoerd naar het concept. Dit wees uit dat driekwart van de mensen die normaliter geen aubergine eten, na het zien van ‘Lekker eigenwijs’ campagne-uiting, wel geïnteresseerd is om met aubergine te koken.

Niet allermakkelijkste groente

De campagne is ontwikkeld door creative agency Food Cabinet. Creative director Kevin Corcoran: “We hebben er heel bewust voor gekozen om in de uitingen met een knipoog toe te geven dat de aubergine niet de allermakkelijkste groente is.” Want in de aankoopbeslissing bleek een van de belangrijkste barrières dat mensen te weinig kennis hebben over de bereiding van aubergine. “Het is een groente die je even moet leren kennen. Maar zodra je weet hoe je ‘m het beste kan bereiden, krijg je er heel veel voor terug.”

Aftrap campagne

De ‘Lekker Eigenwijs’ campagne trapt deze week af met een out-of-home campagne in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast op 200 instore schermen bij supermarkten. Online is de campagne gefocust op het stimuleren van aubergine-gebruik, door middel van bereidingsvideo’s en ‘drie hero recepten’: Pasta alla Norma, Ratatouille Traybake en Lasagne Melanzane. Ook zijn diverse samenwerkingen met influencers onderdeel van het mediaplan.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin