Doorgaan naar artikel

Aubergineprijzen dalen

Na een prijspiek zijn de dagprijzen bij aubergine weer gedaald.

Na een periode van oplopende prijzen bereikte de aubergine-klokrichtprijs op 9 april een piek van €1,17 per kilo, bij de 300/400-sorting van ZON fruit & vegetables. Op 12 april was de dagprijs al weer gedaald naar 86 cent, ongeveer hetzelfde prijsniveau waar de aubergines begin april vanaf kwamen. Deze week liepen de prijzen wel weer op naar net boven €1 per kilo.

Doorgaande prijsdaling

De tendens van dit seizoen in de afgelopen periode, met een prijsopleving rond 10 april, was ook voorgaande jaren waar te nemen. Vorig jaar bleef die prijspiek iets beperkter, in 2022 schoot die juist een stuk verder omhoog. In de komende periode zakten de prijzen gemiddeld verder weg, om rond 22 april op 60 cent per kilo uit te komen. Het is afwachten of het huidige prijsniveau nog even vastgehouden kan worden, of dat de prijzen komende dagen volgens bovengenoemde lijn ook weer verder gaan dalen.

Spaanse prijzen

Op Veilingen in het Spaanse Almería was eveneens sprake van een prijspiek, die begin vorige week uitkwam op 59 cent per kilo. Daarna daalden de dagprijzen gemiddeld. Op 15 april werd een gemiddelde klokprijs van 34 cent per kilo gemeld.

Kijk voor meer marktprijzen bij aubergine op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin