Teeltbedrijf Compliment mag bouwen voor arbeidsmigranten

31-08 | |
Teeltbedrijf Compliment kan verder met het realiseren van huisvesting voor 32 arbeidsmigranten. Foto: LanderdFotografie
Teeltbedrijf Compliment kan verder met het realiseren van huisvesting voor 32 arbeidsmigranten. Foto: LanderdFotografie

De Raad van State oordeelt dat teeltbedrijf Compliment verder kan met het realiseren van huisvesting voor 32 arbeidsmigranten.

In hoger beroep koos de Raad van State de zijde van de gemeente Maashorst en het teeltbedrijf uit Zeeland (Brabant). Een omwonende vreest namelijk overlast als het aantal arbeidsmigranten in het buurtschap te groot wordt. De rechter oordeelt dat de berekening van het aandeel arbeidsmigranten over 440 inwoners niet klopt. Ook zijn voldoende eisen en gedragsregels voorgeschreven, zoals 24-uurstoezicht en de eis dat het na 22.00 uur stil moet zijn buiten de huisvestingslocatie. Met een elektronische toegang en cameratoezicht op de inrit is voldoende toezicht geregeld. Ook bezwaren tegen de grond van het besluit van de gemeente Maashorst neemt de rechter niet over.

Groen licht voor de nieuwbouw

De omwonende had eerder succes in zijn juridische procedure, maar een nieuw besluit van de gemeente betekende nog steeds groen licht voor de nieuwbouw. De rechtbank oordeelde eerder al dat het beroep niet gegrond is van de omwonende. Dat is in hoger beroep bevestigd. Ook een voorlopige voorziening om de realisatie te blokkeren, is daarmee afgewezen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over

One thought on “Teeltbedrijf Compliment mag bouwen voor arbeidsmigranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer