Doorgaan naar artikel

Supermarkten: Wij kunnen Nederland gezonder maken

Supermarkten: Wij kunnen Nederland gezonder maken

Supermarkten: Wij kunnen Nederland gezonder maken

Supermarkten zijn de grootste specialisten in vers in Nederland en willen Nederland gezonder maken door meer inzet op onder meer voorlichting.

“Wij hebben als branche een unieke positie om Nederland gezonder te maken”, aldus CBL-voorzitter Bert Roetert. “De branche wil niet betuttelen, en het is altijd de klant die de uiteindelijke keuze maakt. Maar ik zie het wel als onze taak om daarbij te helpen. Om een goede keuze te kunnen maken is goede kennis de basis.”

De Nederlandse supermarkt- en foodservicebranche, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), pleitte donderdag tijdens de jaarlijkse CBL-haringparty voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. Onder het motto ‘Gezonde voeding begint bij gezond verstand’ deed het CBL de oproep aan alle aanwezigen om de petitie te ondertekenen om het pleidooi van de levensmiddelenhandel kracht bij te zetten.

CBL-voorzitter Roetert: Veel kinderen ontbreekt het aan voldoende kennis over de herkomst van ons voedsel, hoe je het moet bereiden en of het gezond is. Daarin zet het CBL zich in om bij de politiek te pleiten voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. In aanloop naar de verkiezingen zou dit een onderdeel moeten zijn van de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin