Doorgaan naar artikel

Quickdown in witlof alleen in zaadteelt

Quickdown heeft ter bestrijding van eenjarige breedbladige onkruiden als het om witlof gaat alleen een toelating gekregen in de zaadteelt van witlof. Dit in tegenstelling tot een eerder bericht waarin stond dat het middel een algemene toelating in witlof zou hebben gekregen.

De toelating van Quickdown geldt alleen voor de onbedekte teelt van asperge en de zaadteelt van witlof. Daarnaast is er ook alleen een toelating in de onbedekte teelt van aardbei, bessen, braam- en framboosachtigen.

Diverse zaadteelten

De toepassing in de onbedekte teelt van asperge is tussen de rijen, op de looppaden, ook tijdens de oogstperiode. In de onbedekte teelt van zachtfruit is er een toelating tegen eenjarige breedbladige onkruiden, maar tevens voor de bestrijding van opslag. Verder is het middel toegelaten in onder andere de zaadteelt van witlof, kruiden, peulvruchten, bieten, cichorei en groenbemesters.

Werkzaam tegen tweezaadlobbigen

Quickdown bevat de werkzame stof pyraflufen-ethyl, een contactherbicide dat vooral werkzaam is tegen tweezaadlobbigen. Het middel is sterk tegen kleine brandnetel, melde-soorten, zwarte nachtschade en klein kruiskruid. Het middel toepassen met een schermkap. Als de ruggen bij asperge bedekt zijn met folie is dat niet nodig.

Proefbespuitingen aanbevolen

Er is voor deze toepassingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden, komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin