Doorgaan naar artikel

Paasvraag ondersteunt witlof- en aspergeprijs

De aantrekkende vraag door Pasen helpt de prijs omhoog bij een aantal producten, waaronder witlof.

De prijs lag eind vorige week op een bedroevend laag niveau van rond de 40 cent (klokprijs), nu zijn hogere prijzen zichtbaar. Op de Belgische veilingen is de prijsstijging het duidelijkst. De prijs kon daar volgens een handelaar maandag zelfs 70 cent aantikken. In Nederland kwam de prijs niet boven de 60 cent, of iets daaronder voor de kortgrof I-S.

Afgelopen week was de aanvoer gewoon te groot om goed op te nemen door de markt. Supermarkten hebben even genoeg van acties met witlof, juist die afzet was de laatste weken reden voor goede prijsvorming.

Bij asperges was dinsdag even sprake van een kleine inzinking van de prijs voor kasasperges. De prijs van rond de 9 euro was niet slecht (klokprijs). Het lijkt een gevolg van de normale dinsdagdip. De aanvoer is groot na het weekend. De markt moet dat opnemen.

Afgelopen week was een prijs van tussen de 10 en 12 euro per kilo gangbaar. Dat is gunstig voor de kastelers. Komende week zal de aanvoer van de vollegrond toenemen. De paasvraag is dan verdwenen, maar de horecavraag naar asperges zal al oplopen, is de verwachting. Het is afwachten hoe de prijsontwikkeling is bij een oplopende aanvoer.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin