Doorgaan naar artikel

Miljoenenclaim grond opgekochte glasbedrijven

Image

De bouwer van woningen in een voormalig glastuinbouwgebied in ‘s-Gravenzande (Westland) moet grond afnemen waar in een eerder stadium drie glasbedrijven zijn opgekocht.

Dat oordeelt de rechtbank van Den Haag. Door de recessie zijn daar echter nog geen woningen gebouwd. De bouwer en overheden stonden voor de rechter met de vraag wie risico loopt bij de verslechterde grondmarkt voor woningbouw.

Door de uitspraak kunnen aandeelhouders van het grondbedrijf ONW: gemeente Westland, Hoogheemraadschap en provincie Zuid-Holland af van gronden waar woningbouw gepland was. Het bedrijf AM (afsplitsing van bouwer BAM) moet de grond afnemen en bijna elf miljoen euro betalen aan het grondbedrijf. Dat is 7,9 miljoen euro voor de grond en meer dan drie miljoen euro voor een vergoeding van gederfde rente-inkomsten van de betrokken partijen.

De rechtbank geeft het bouwbedrijf drie maanden de tijd om de koop te voltooien, maar de gemeente moet in die tijd een uitwerkingsplan hebben en de grond bouwrijp maken.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin