Doorgaan naar artikel

Markt: Witlofprijs vindt opwaartse weg nu wel

Het was eerder verwacht, maar uiteindelijk zijn de prijzen voor witlof weer opgelopen. Op de Nederlandse veilingen zit de prijs rond € 1,10 per kilo; bij BelOrta rond € 1,50.

Omdat de wortelvoorraden beperkt waren, werd begin oktober al opgemerkt dat het frappant was dat het met de prijsvorming maar niet wilde vlotten. Een kleine twee weken verder werken de beperkte voorraden kennelijk wel door in de nu wel stijgende prijsvorming. Inmiddels zijn er ook al telers overgeschakeld op de wortels van het nieuwe seizoen.

Uiteenlopende prijzen

Bij ZON fruit & vegetables zaten de prijzen begin oktober op 65 à 70 cent per kilo voor de sortering Kort Grof. Inmiddels is dat opgelopen tot € 1,05 à € 1,10. Bij BelOrta is de prijs vanaf 5 oktober van toen 75 cent omhoog gegaan naar tussen 6 en 11 oktober net geen € 1,20. Inmiddels is de prijsstijging doorgezet tot € 1,58. Bij REO Veiling werd op 4 oktober 60 cent betaald voor de sortering Kort Grof 33 en op 6 en 11 oktober werden prijzen net boven de € 1,40 betaald. Bij REO is de prijs deze week weer wat lager met een prijs van € 1,11 op 13 oktober. Hoewel de prijs dus nogal uiteenloopt en wat grilligheden vertoont, is de verwachting dat die zich op het huidige niveau zou moeten kunnen handhaven.

Witlof in de supermarkt

Losse witlof kost deze week bij de Dekamarkt € 2,18 per kilo; bij de Plus € 1,98; bij Dirk € 1,78 en bij Hoogvliet is witlof in de actie met een prijs van € 1,34 per kilo. In een verpakking van 500 gram rekent Hoogvliet € 2,58 per kilo; Jumbo € 2,18 en Coop en Albert Heijn maar liefst € 4,18 per kilo.

Prognose: Prijshandhaving op vergelijkbaar niveau.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin