Doorgaan naar artikel

Koninklijk paar bekijkt aspergerobot op Brightlands Campus

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekeken donderdag 27 mei de aspergerobot en andere innovaties op Brightlands Campus Greenport Venlo.

Het koninklijk paar bekeek de aspergerobot van Neessen Aardbei- en Aspergeplanten en AVL Motion. Het was één van de onderdelen van een brede kennismaking met de campus. Bij BASF Vegetable Seeds sprak het koninklijk paar over het belang van hoogwaardige zaden en groenterassen voor duurzaam en gezond eten.

Tijdens de ontmoeting met kinderen kreeg het koninklijk paar in de praktijk te zien hoe de campusaanpak werkt, bijvoorbeeld om de jeugd te bewegen om voor gezonde voeding te kiezen. - Foto: Brightlands Campus Greenport Venlo

Tijdens de ontmoeting met kinderen kreeg het koninklijk paar in de praktijk te zien hoe de campusaanpak werkt, bijvoorbeeld om de jeugd te bewegen om voor gezonde voeding te kiezen. – Foto: Brightlands Campus Greenport Venlo

Positieve Gezondheid

Innovatie en gezonde voeding waren hoofdthema’s van het bezoek. Noord-Limburg wil de gezondste regio worden. Het paar nam deel aan een kringgesprek met vertegenwoordigers van de beweging Positieve Gezondheid en LLTB-voorzitter Léon Faassen. Positieve Gezondheid is een in Limburg ontwikkeld programma met gezonde voeding als basis. Daarmee verwachten initiatiefnemers dat met gezond leven 50% van de chronische ziekten voorkomen kan worden.

Kracht en kennis

Het Venlose Brightlands Campus groeit snel. Met name de kracht, creativiteit, kennis en het ondernemerschap maakten veel indruk op het koninklijk paar, aldus directeur Saskia Goetgeluk van de Brightland Campus Greenport Venlo.

Lees ook: AvL Motion versnelt serieproductie aspergerobot

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin