Vollegrond

Nieuws

AvL Motion versnelt serieproductie aspergerobot

AvL Motion versnelt de serieproductie van de AvL Compact S1560, een autonome robot voor het oogsten van witte asperges.

De robot die met één operator zo’n 9.000 asperges per uur kan oogsten, is vanaf komend voorjaar te bestellen. De versnelde ontwikkeling van de oogstrobot is mogelijk gemaakt door een Innovatiekrediet van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een financiële impuls van bestaande aandeelhouders: Brightlands Agrifood Fund, Future Food Fund en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Volledig elektrisch

AvL Motion werd in 2016 in Westerbeek opgericht door Arno Van Lankveld: “Dankzij de nieuwe investeringsronde kunnen we de oogstrobot een jaar eerder productie-klaar kunnen maken. Het serieproduct waaraan we nu werken is straks volledig elektrisch, zonder hydrauliek. We streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. En we zijn heel blij met onze financiële partners die ons daar met deze nieuwe investering in steunen.”

Ontwikkelingspartners

De ontwikkeling van de autonome asperge-oogstrobot is mede mogelijk gemaakt door onder andere het Brabants Startup Fonds, OndernemersLift+, Agrifood Capital, de Rabobank en verschillende technische bedrijven in de regio Noord-Brabant en Limburg.

Presentatie 2021

De nieuwe robots worden aan het begin van het komende aspergeseizoen gepresenteerd. Potentiële klanten kunnen dan twee AvL-robots aan het werk zien, een op de Nederlandse en een op de Duitse aspergevelden. Van Lankveld: “Ondanks de verkorte testperiode door corona, hebben we in 2020 laten zien dat we in staat zijn om een robot te bouwen die 9.000 asperges per uur kan oogsten.

De robot is goed wendbaar, heeft een eenvoudige bediening en is makkelijk in het onderhoud. De machine is snel, betrouwbaar en levert onder alle omstandigheden een topprestatie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.