Doorgaan naar artikel

Beste asperges nu rond € 11 per kilo

Richting Pasen is de verwachting dat de vraag naar asperge groter zal zijn dan het aanbod - Foto: Stan Verstegen premium

Richting Pasen is de verwachting dat de vraag naar asperge groter zal zijn dan het aanbod - Foto: Stan Verstegen

Ruim 2 weken voor Pasen zitten de prijzen voor asperge nog steeds rond de € 11 per kilo voor de sortering AA Extra Wit. Vooralsnog komt het aspergeseizoen rustig op gang en naar verwachting zal dat richting Pasen qua stijging in de aanvoer ook wel zo blijven.

Natuurlijk zakken de prijzen voor asperge geleidelijk, nu de aanvoer wat grotere vormen begint aan te nemen. Maar de verwachting richting Pasen is dat de vraag groter zal zijn dan het aanbod. Dat voorspelt een stijgende prijstrend, deze week is daar voorzichtig al sprake van met een stijging van de prijzen voor de sortering AA Extra Wit tot iets boven de € 11 per kilo.

ZON fruit & vegetables

Begin maart zat de prijs voor de sortering AA Extra Wit bij ZON fruit & vegetables nog rond de € 15 per kilo, zo’n drie weken later is dat rond de € 10. Deze week stijgt de prijs van € 10 op maandag 20 maart naar iets boven de € 11 op woensdag 22 en donderdag 23 maart. Voor de sortering Grof II-1 zakte de prijs van rond € 6,50 begin maart naar iets meer dan € 5 vorige week. Deze week stabiliseert die prijs zich rond die € 5 per kilo.

Aanvoer ZON

In de eerste week dat er asperge voor de klok kwam, ging het om 680 kilo. In de daarop volgende week van 27 februari ging het om 1,8 ton. Een week later werd 4,8 ton aangevoerd en vorige week 7,4 ton. Deze week staat de teller tot en met donderdag op 20,9 ton.

The Greenery

Bij The Greenery zat de prijs voor de sortering AA X-Wit op 28 februari op € 17,15 per kilo, op 2 maart werd € 13,85 betaald en daarna zakte de prijs geleidelijk tot € 9,05 op 21 maart. Daarna is sprake van een prijskentering en stijgt de prijs voorzichtig tot € 11,60 op donderdag. De sortering Grof II-1 ging van € 4,75 op maandag naar € 5,25 op donderdag.

Aanvoer The Greenery

De totale weekaanvoer in de week van 27 februari was bij The Greenery op 7,7 ton. Vorige week ging het om 17,1 ton en deze week staat de teller tot en met donderdag op 16,5 ton, maar wel met een dalende trend in de loop der dagen.

Asperge in de supermarkt

Op de website supermarktscanner.nl staat deze week alleen bij Albert Heijn de prijs voor asperges vermeld. AH verkoopt Nederlandse asperges voor € 6,99 per 500 gram. Twee weken geleden startte AH met asperges, toen voor dezelfde prijs, evenals vorige week.

Verwachting: Gezonde marktsituatie

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin