Doorgaan naar artikel

Asperge Extra Wit geleidelijk richting € 15

In twee weken tijd zijn de prijzen voor asperge in de sortering Extra Wit geleidelijk gedaald van rond de € 20 naar rond de € 15. Naast uit de kas komen er inmiddels ook asperges uit verwarmde blaastunnels.

Sinds vorige week komen er inmiddels dagelijks asperges voor de klok bij ZON fruit & vegetables en The Greenery. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om kasasperges, maar ook in de verwarmde teelt onder blaastunnels is de oogst op gang gekomen. Dat is nog geen dagelijks werk, maar meer een kwestie van om de dag oogsten. Gezien de weersvoorspelling van wat hogere temperaturen en meer zal dat snel wel dagelijks werk zijn en zullen de volumes geleidelijk gaan toenemen. In tegenstelling tot alle verwachtingen in zijn deze week ook de allereerste asperges uit de vollegrond geoogst.

ZON fruit & vegetables

Op 19 februari werd bij ZON fruit & vegetables voor de sortering AA Extra Wit € 24,90 per kilo betaald. Daarna zakte de prijs geleidelijk tot € 15,68 op 4 maart. De sortering AA I zakte van € 21,20 op 21 februari naar € 14,27 op 7 maart. Voor de sortering Grof II-1 liep de prijs sinds eind vorige week weer iets op, van € 7,90 op 29 februari naar € 8,10 op 4 maart. Op 7 maart werd € 7,05 betaald.

De aanvoer bij ZON zat vorige week op 465 colli van 5 kilo. Deze week zit de aanvoer tot en met dinsdag op 547 colli.

The Greenery

Bij The Greenery startte de aanvoer van kasasperges op 26 februari met een prijs van € 19 per kilo voor de sortering AA X-Wit. Aan het einde van die week zat de prijs gemiddeld op € 17,55. Deze week zakt de prijs geleidelijk wat verder naar € 13,75 op 7 maart.

De aanvoer tot en met donderdag betrof 2.030 colli van 5 kilo. Vorige week ging het over 416 colli.

Asperge in de supermarkt

De asperges die deze week in de supermarkten te vinden zijn, zijn groene asperges. Die zijn voor zover dat vermeld staat op de websites van de diverse supermarktketens afkomstig uit Mexico (Plus) of Peru (Hoogvliet). De prijs voor groene asperge zit tussen € 13,31 per kilo (Plus) en € 15,56 (Dirk). Voor groene verpakte aspergetips ligt de prijs tussen € 3,99 voor een schaaltje van 200 gram (Dirk) en maar liefst € 4,69 voor een schaaltje van 100 gram (Plus).

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin