Doorgaan naar artikel

Arbeidsmigranten verkiezen woonhuis boven Polenhotel

Foto: RBI

Foto: RBI

Arbeidsmigranten in de glastuinbouw in Zuid-Holland geven steeds vaker de voorkeur aan kleinschaliger wonen in plaats van een Polenhotel in Westland.

Ze huren liever een woning met een paar anderen, of kopen een huis. Deze groep werknemers is namelijk op zoek naar meer privacy. Bovendien is de groep die blijft groeiende. Om die reden wil de gemeente Westland met middelgrote uitzendbureaus aan tafel gaan. Deze uitzendbureaus willen investeren in kleinschaliger woonlocaties. Westland wil kijken waar ruimte is voor zulke ontwikkeling. Dat zal niet op het erf zijn van de tuinbouwbedrijven, stelt het college van burgemeester en wethouders al op voorhand. Dat zal de werknemers te afhankelijk maken van de bedrijven.

Inkomsten

Nu kiezen uitzenders vaker voor investering in goedkope woningen in Den Haag, vanwege hoge huizenprijzen in Westland. De gemeente Westland loopt zo ook inkomsten mis, omdat ze voor ingeschreven arbeidsmigranten in de gemeente een hogere uitkering krijgt uit het Gemeentefonds. In het Westland komt het Polenhotel in Wateringen weer ter beschikking nu de huisvesting van vluchtelingen uitblijft. De huisvesting is gereguleerd. De gemeente heeft afspraken met de werkgevers die hun werknemers vestigen in het hotel en ook met de eigenaar van het hotel over inschrijven, uitschrijven en actueel houden van de inschrijvingen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin