teeltgeluid

‘Geen enkel risico, extra hygiënemaatregelen’

“Teelttechnisch loopt het hier goed met de asperges en op moment hebben we gelukkig nog voldoende personeel, maar we maken ons wel enigszins zorgen voor de komende tijd”, zegt Bert Peeters van Teboza in Helden.

“We zien namelijk dat het personeel dat in de komende weken zou moeten arriveren, niet wil of kan vertrekken. Ook zien we dat een deel van het personeel dat hier is, in deze onzekere tijden begrijpelijkerwijs terug wil naar hun familie. In combinatie met alle actuele ontwikkelingen heerst er dus ook bij ons echt geen hosannastemming.”

Extra maatregelen

Het rooien van aspergeplanten lag door de natte grond 2 weken stil, maar sinds 16 maart is dat rooien weer hervat. “We hebben al planten uitgeleverd en kunnen daar volgens de afspraken ook mee doorgaan.” Bij het verpakken van de planten in een loods zijn, net als in heel het bedrijf, behoorlijk wat extra hygiënemaatregelen ingesteld. “Normaal geldt al handen wassen, gepaste kleding en hoofdbedekking, maar zeker op gebied van afstand houden, werken in teams en uiteraard het handen wassen doen we nu een hoop extra. Ik ben daar de verantwoordelijk voor en blijf in hierover in nauw contact met de mensen. De gezondheid van onze mensen staat bovenaan, daarin kunnen en willen we geen enkel risico nemen.”

Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.