Doorgaan naar artikel

Telers gevraagd voor Belgische cursus ‘Grondwitloof’

Om de teelt van witlof in de grond in de benen te houden, roepen het Praktijkpunt landbouw, vzw Brussels Grondwitloof en Boerenbond kandidaten op deel te nemen aan de cursus ‘Grondwitloof’.

De cursus Grondwitloof is bedoeld voor telers die professioneel willen starten met het telen van witlof in de grond. Nieuwe telers zijn broodnodig aangezien het aantal actieve telers afneemt. Door starters op te leiden, moet de Belgische grondteelt van witlof minimaal behouden blijven, zo niet een impuls krijgen.

Inhoud cursus

In de cursus delen (oud-)telers van vzw Brussels Grondwitloof hun jarenlange praktijkervaring met de deelnemers. De onderzoekers van het Praktijkpunt Landbouw doen de resultaten van de laatste onderzoeken uit de doeken. Het teelttechnische deel wordt aangevuld met lessen rond bedrijfsvoering en vermarkting van ‘Grondwitloof’. De cursus bevat zowel theorie- als praktijklessen.

Erkend streekproduct

Grondwitloof is in België een geïndividualiseerd product met een grote diversiteit aan smaken. Veel telers houden de uitgesproken smaak van hun witlof in stand door de opkweek van eigen zaaizaad dat vaak van generatie op generatie binnen het bedrijf veredeld is. Grondwitloof heeft in België de status van erkend streekproduct onder het BGA-label voor Bussels grondwitloof en onder het Vlaamse label Streekproduct.be voor Brabants grondwitloof. Grondwitloof is een seizoenproduct dat vanaf september tot in mei in het winkelschap ligt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin