Vollegrond

Nieuws

Markt: Eerste asperges voor bijna € 20 verkocht

De eerste vijf kistjes asperge in de sortering AA XWit zijn bij ZON fruit & vegetables op woensdag 24 februari voor bijna € 20 per kilo verkocht.

De totale eerste aanvoer omvatte achttien kistjes van 5 kilo, waaronder naast de vijf kistjes AA XWit nog vijf kistjes A Xwit. Voor de AA XWit werd € 19,50 per kilo betaald, voor de A XWit was dat € 14,90. Vandaag, donderdag 25 februari, werden er bij ZON fruit & vegetables geen asperges aangevoerd. Naar verwachting zal er komende week wel dagelijks aanbod voor de klok komen, en gaan de hoeveelheden geleidelijk omhoog. Bij The Greenery zijn deze week nog geen asperges aangevoerd.

Goede vooruitzichten

Aangezien het areaal in Nederland en Duitsland iets is afgenomen en telers al merken dat supermarkten informeren naar de beschikbaarheid van asperges, lijkt het met de vraag naar asperges voorlopig wel goed te zitten. De kasasperges en asperges uit verwarmde minitunnels zouden daar de vruchten van kunnen plukken. Daarbij komt nog dat het Paasweekend dit jaar vroeg valt. Al met al goede vooruitzichten op een mooie start van het nieuwe aspergeseizoen.

Lees ook: 2020: Eerste asperge tussen € 15 en € 20 per kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.