Vollegrond

Nieuws

Tenrit machine schilt (met belettering) groen en wit

Op de beurs ExpoSE in Karlsruhe presenteerde Tenrit de Solo A Green schilmachine die zowel witte als groene asperge schilt, zonder ook maar iets te hoeven verwisselen. Daarnaast zijn nieuwe en bestaande schilmachines voortaan te voorzien van belettering.

Bij de Tenrit Solo A Green schilmachine is het een kwestie van een ‘knop’ aanraken op een touchscreen. Staat de stand op ‘wit’ dan schilt de machine de asperge vanaf het bovenste derde van de asperge met een door een drukventiel traploos in te stellen druk. Staat de stand op ‘groen’ dan wordt alleen het onderste derde deel van de asperge geschild onder een vooraf ingestelde aangepaste druk.

De Tenrit Solo A Green schilmachine kreeg in Karlsruhe een innovatieprijs toegekend. - Foto’s: Stan Verstegen
De Tenrit Solo A Green schilmachine kreeg in Karlsruhe een innovatieprijs toegekend. - Foto’s: Stan Verstegen

Groen ook schillen

Zeker in Duitsland wint groene asperge terrein en volgens Tenrit is het aan te raden die toch ook te schillen. “Anders kunnen ze toch vezelig zijn en dan hoef je ze nooit meer”, geeft een medewerker van Tenrit op de asperge- en aardbeibeurs ExpoSE aan. De schilmachine is een variant op de reeds bestaande Tenrit Solo. De Solo A Green kost € 25.500.

Tenrit levert voortaan ook schilmachines met beplakte belettering en dat kan ook met een ‘ijsbox’ om asperges vers te houden.
Tenrit levert voortaan ook schilmachines met beplakte belettering en dat kan ook met een ‘ijsbox’ om asperges vers te houden.

Voortaan ook belettering

Tenrit levert voortaan ook schilmachines met beplakte belettering en dat kan ook met een ‘ijsbox’ om asperges, ook in standjes langs de weg, tot 8 uur vers te houden. In de box staat een vat voor opvang van het smeltwater, verder heb je alleen ijsblokjes nodig. De belettering geeft extra attentiewaarde en is geheel naar eigen wensen, in principe ook op een bestaande schilmachine, aan te brengen voor € 500. Een ijsbox kost € 950.

Of registreer je om te kunnen reageren.