Vollegrond

Nieuws

Provincie Limburg wil regionale afzet opschalen

De provincie Limburg wil gesprekken voeren met partijen in de tuinbouw om regionale afzetstructuur voor groente en fruit op te schalen.

Daarbij onderzoekt de provincie wat de mogelijkheden zijn voor verdere samenwerking in die Limburgse afzet. Dat schrijft Veiling ZON in haar ledenblad ZON Magazine. In het afscheidsinterview van oud-topman Michiel van Ginkel stelt deze dat samenwerking alleen zin heeft als alle betrokken partijen overtuigd zijn van de meerwaarde.

‘ZON centrale rol’

Volgens Van Ginkel zal ZON in die regionale afzet een centrale rol blijven spelen. “Ik ben er wel van overtuigd dat ZON een bijzondere rol en verantwoordelijkheid heeft als afzetorganisatie in deze regio. Zonder een sterk ZON vrees ik dat de deze regio moeite zal houden met haar positie als mooiste tuinbouwgebied van Nederland te handhaven.”

Willems opvolgers

Van Ginkel vertrok eind 2020 versneld na de aankondiging van zijn aftreden begin oktober. Een deel van de telers zegde het vertrouwen op in het beleid van directie en bestuur. Hij zou daadwerkelijk vertrekken in februari, maar met de aanstelling van interim-directeur John Willems per december is Van Ginkel reeds vertrokken bij ZON. Willems werkte voorheen bij Nunhems.

Lees ook: Directie en voorzitter ZON weg om discussie koers

Bol.com

De oud-topman Van Ginkel kijkt met veel plezier terug op de zes jaar dat hij daar werkte. ZON staat weer landelijk in de picture, stelt hij in het laatste interview. Van Ginkel stak veel tijd in het aanhalen van de band met andere teeltgebieden.

Daarnaast ziet hij een model als Bol.com voor de veiling van ZON wel zitten. Bol.com verkoopt veel producten van partijen die geen onderdeel zijn van Bol.com, maar partnerbedrijven. ZON kent ook al steeds meer gastveilers.

Of registreer je om te kunnen reageren.