Vollegrond

Nieuws

Online platforms koppelen consumenten en aanbieders asperge

Een portal waar consumenten direct bij een teler in de buurt asperges kunnen bestellen, of een complete maaltijd met asperges en alles wat er verder bij hoort. Het zijn twee van een groeiend aantal initiatieven om de asperge-afzet aan de gang te houden.

Zeker aan het begin van het aspergeseizoen vertegenwoordigt de afzet richting horeca voor een groot aantal telers meer dan 40 procent van de totale afzet. Om dat zoveel mogelijk op te vangen, koppelt het online platform www.aspergesvandeteler.nl consumenten die asperges willen halen of bestellen aan een horecaondernemer in de buurt, of rechtstreeks aan een teler. Zowel de betaling als de bezorging worden verzorgd door het verkooppunt.

Volledig aspergemenu

Bij de horecaverkoop is het ook mogelijk een volledig aspergemenu aan huis te laten leveren inclusief producten als wijn, gekookte eieren, aardappelen, ham, et cetera. Het platform is opgezet met steun van de ZLTO, LLTB en Koninklijke Horeca Nederland regio Brabant. Inmiddels zouden zich zo’n 50 restaurants, eetcafés, cateraars en telers hebben aangemeld.

Het platform www.aspergetijd.eu is van een vergelijkbare opzet, waarbij de nadruk ligt op het bij elkaar brengen van consumenten en telers. Een van de initiatiefnemers is veredelingsbedrijf Limgroup.

Aanmelden op platforms

Telers kunnen zich op beide platforms aanmelden, waarbij het de bedoeling is dat ze ook aangeven wat ze in de verkoop hebben, tegen welke prijs, en of ze beschikken over een bezorgservice.

Lees ook: Informatiecentrum LTO Noord druk met vragen over corona

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.