Vollegrond

Nieuws

Markt: oktober prijstechnisch goede witlofmaand

In de loop van oktober liepen de witlofprijzen verder op tot de piek begin deze week.

Begin oktober werd al vastgesteld dat de klokprijzen voor witlof Kort Grof opleefden tot prijzen van € 1,30 tot € 1,40 per kilo. Sindsdien is de prijsvorming afwisselend stijgend en dan weer dalend, maar de prijstrend vertoont een stijgende lijn. Op maandag 19 oktober werd bij BelOrta de (voorlopige?) piek genoteerd van € 2,33. In het midden van deze week werd € 1,76 betaald.

Veiling REO

Op Veiling REO was de prijs voor de sortering Kort Grof 33 op 2 oktober € 1,39 en daar liep die prijs geleidelijk op naar € 2,14 op 19 oktober. In het midden van deze week was dat € 1,57.

Duitse groothandelsprijzen

Het Duitse marktbureau AMI stelt vast dat op de Duitse groothandelsmarkten Nederlands witlof midden deze week voor prijzen van € 13 per doos van 5 kilo verkocht wordt. Dat is 10% meer dan vorige week en 62% meer dan vorig jaar in week 43. AMI gaat er vanuit dat het aanbod aan witlof tot ongeveer half november aan de krappe kant zal blijven.

Gunstige markt

Steeds meer bedrijven schakelen over op nieuwe wortels. Hoewel de wortels over het algemeen aan de fijne kant zijn, zullen de hoeveelheden witlof in de komende periode geleidelijk wat oplopen. Desalniettemin is de verwachting dat de marktomstandigheden voorlopig onverminderd gunstig zullen blijven.

Supermarktprijzen

Net als drie weken geleden zitten Jumbo, Coop, Volmar en Hoogvliet op een prijs voor los witlof van € 1,98 per kilo. Bij Albert Heijn is de consument deze week iets duurder uit met een prijs van € 2,18 per kilo. Dirk en Dekamarkt zitten op een prijs van € 1,78 en bij de Plus is witlof in de actie voor € 1,38 per kilo.

Verwachting: Aanhoudend gunstige prijsvorming.

Of registreer je om te kunnen reageren.