Vollegrond

Nieuws laatste update:1 mei 2019

Toelatingen en uitbreidingen etiketten per 24 april

De fungicide Dagonis van BASF heeft op 24 april van het Ctgb een toelating gekregen in een scala aan gewassen. Het slakkenbestrijdingsmiddel Ferrex kreeg een brede toelating in de groenteteelt.

Het Ctgb heeft op 24 april besloten dan het insecticide Steward Opz met de werkzame stof indoxacarb (FMC Operational Netherlands) voortaan is toegelaten in onbedekte productieteelten van radijsachtigen.

Dagonis

Verder is het fungicide Dagonis met de werkzame stoffen defenoconazool en fluxapyroxad (BASF) in een groot aantal gewassen toegelaten, waaronder in de onbedekte teelten van sla (Lactuca spp.), erwt met en zonder peul, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, bloemkoolachtigen en wortelen. Verder is er een toelating als kleine toepassing in de teelt van witlof (trekteelt) en in de onbedekte teelten van radijsachtigen, wortelpeterselie, pastinaak, knolraap, koolraap, aardpeer, knolselderij, schorseneer, mierikswortel, bosui, prei, aromatische kruidgewassen en aromatische wortelgewassen.

Ferrex

Het slakkenbestrijdingsmiddel Ferrex met als werkzame stof ijzer(III)fosfaat (Frunol Delicia) is voor professioneel gebruik toegelaten in groenteteelt, kruidenteelt (vers of gedroogd) en fruitgewassen.

Uitbreiding etiket

Het etiket van Benevia is uitgebreid. Het middel is voortaan ook toegelaten in de (onbedekte) pennenteelt van witlof en in de onbedekte teelt van cichorei. Verder in de onbedekte teelten van bleekselderij, koolrabi en aardbei.

Aardbei

Naast Benevia kreeg het genoemde fungicide Dagonis een toelating in aardbei. Verder is het insecticide Steward Opz voortaan toegelaten in de bedekte teelt van aardbei. Voor niet-professioneel gebruik is het biologische middel Texio op basis van Bacillus amyloliquefaciens stam (SBM Développement) toegelaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.